Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 135 anys

El GOB censura l'ampliació del centre Rafa Nadal que titllen «d'urbanisme a la carta»

34375

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha censurat l'ampliació del Centre internacional de tenis Rafa Nadal, aprovada aquest divendres en el Consell de Govern, perquè suposa fer «un favor més a la família Nadal» que se suma, segons els ecologistes, «a l'ampliació del Port de Manacor» perquè doni cabuda a les «embarcacions de luxe del tenista», i a la darrera «pelotazo urbanístic» que es pretén aprovar a Manacor.

El GOB assenyala que la llei que permet la normativa és «una llei a la carta que permet fins i tot incomplir la pròpia llei que va donar cobertura a la construcció del centre». «És una Llei singular per a incomplir una llei singular ja feta a mesura», han censurat. En concret, assenyalen que l'ús de la declaració de projecte d'interès autonòmic i la redacció d'una llei ad hoc per a donar cobertura a la «transformació urbanística privada» de la família Nadal, que s'haurien d'haver tramitat per les vies urbanístiques ordinàries, resulta «clarament abusiu, vulnera l'autonomia municipal i constitueix una desviació de poder».

Segons enumeren, a Castella León existeixen quatre sentències del Tribunal Constitucional (129/2013, 203/2013, 162/2014 i 50/2015) que anul·len «lleis singulars com aquesta», per vulneració del dret fonamental a la tutela judicial efectiva, que està reconegut a l'article 24.1 de la Constitució Espanyola (CE). Els ecologistes també censuren que «les reticències» de MÉS i Podem a la iniciativa han quedat «en una qüestió d'imatge i ara i per imperatiu legal» el Consell de Govern ha autoritzat el que consideren un «despropòsit».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris