Setmanari d'informació local - 138 anys

El PP proposa implantar les revàlides i imposar el castellà a l'educació

34387

El PP insisteix a recuperar les 'revàlides' a tot l'Estat espanyol al final de cada etapa educativa i aposta per estendre els ensenyaments en castellà i anglès, com a concreta en el seu programa per a les eleccions.

Entre les noves propostes que introdueix la candidatura de Pablo Casado a la presidència del Govern destaca el compromís del PP per a impulsar el bilingüisme, també en l'àmbit universitari, així com els estudis STEM (acrònim de ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques per les seves sigles en anglès) i la programació, sense descurar les humanitats.

A més, Casado pretén implantar les «proves acadèmiques de caràcter nacional que avaluïn les competències i coneixements» dels alumnes al final de cada etapa educativa, com reflecteix en el programa electoral. Aquestes avaluacions externes de fi d'etapa s'incloïen en l'encara vigent Llei orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) aprovada pel Partit Popular en 2013. Aquestes proves, no obstant això, varen deixar tenir efectes acadèmics en 2016 quan Íñigo Méndez de Vigo va rellevar al capdavant del Ministeri d'Educació a José Ignacio Wert.

La majoria de les propostes en educació del PP són similars, quan no idèntiques, a les quals contenia el programa amb el qual es van presentar a les últimes eleccions generals d'abril. Entre elles, establir el castellà com a llengua vehicular a tot l'Estat espanyol, atorgar capacitat «sancionadora» a l'Alta Inspecció, introduir un MIR per a docents o «garantir la llibertat d'elecció de les famílies» per a triar entre centres públics o concertats per als seus fills.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.