Setmanari d'informació local - 138 anys

VOX continua la croada i ara vol llevar el català de l'Estatut d'Autonomia de les Balears

34407
El líder del partit d'ultradreta durant el seu parlament a Palma. | C.M./E.P.

El secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, va advertir aquest divendres que la seva formació no aplica les normes «amb guant de seda» i «en un curt període de temps» com va ser, al seu judici, l'aplicació «de mentidetes de PP i Cs» de l'article 155 de la Constitució. «S'ha de prendre el control de la Generalitat de principi a fi, posar al comandament a la Guàrdia Civil i si no els agrada, posarem al General Fulgencio Coll», ha postil·lat.

L'ultradretà Ortega Smith s'ha expressat així en un acte de campanya electoral a Palma que, segons l'organització, ha comptat amb un miler de persones. Així mateix, ha avisat que «el separatisme l'ha tingut molt fàcil fins ara perquè tenia a la dreteta covarda i l'esquerra còmplice», si bé «ara veuen als espanyols dempeus, cansats de la seva fatxenderia i insults».

«El separatisme covard sap que en el Congrés dels Diputats els denunciarem i que a cada dia que passa el seu recorregut és més curt», ha declarat el secretari general, afegint que tenen la «decidida voluntat d'il·legalitzar a tots els partits separatistes d'Espanya». «Que ho tinguin clar, això no ha fet més que començar», ha dit.

Per part seva, la candidata de Vox al Senat per Mallorca, Manuela Cañadas, ha explicat que pertany a Vox perquè en el seu programa «es contempla la lliure elecció de llengua per part dels pares, la derogació de la normativa lingüística i eliminar el català de l'Estatut de les Balears».

«Impediré que el conflicte de la meva terra natal, a la qual miro incrèdula i amb molta tristesa, sigui traslladat a les Balears pel desgovern del Pacte. No vull una Catalunya en la meva terra d'adopció i la terra del meu marit, les meves filles i la meva néta. No vull que segrestin els nostres drets ni que coartin la nostra llibertat amb l'excusa de la llengua», ha dit la candidata del partit d'ultradreta.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.