Setmanari d'informació local - 138 anys

Els hotelers d'Eivissa i Formentera carreguen contra la CGT i la vaga de les 'kellys'

34421
Imatge d'una concentració del col·lectiu de les 'Kellys'. | CGT/dBalears/Arxiu

La Federació Empresarial Hotelera d'Eivissa i Formentera (Fehif) ha carregat contra el sindicat CGT, convocant de la vaga de les Kellys, en considerar que «s'han aprofitat de les cambreres de pisos per aconseguir publicitat i promoció». Així, han valorat també la protesta convocada aquest dilluns contra la patronal.

La Fehif ha recordat en un comunicat que «la vaga és il·legal quan tingui per objecte alterar, dins del seu període de vigència, els pactes en un conveni». Així, per a la patronal és «il·legal» la convocatòria d'aturades a Eivissa en referir-se a la inclusió en el Conveni d'Hostaleria de les Balears el mesuratge de temps en les tasques de les cambreres de pisos i netejadores.

També han dit que el dret a la negociació col·lectiva «s'està trepitjant» i han considerat que no existeixen motius per justificar les aturades perquè la patronal està «completament d'acord» a aconseguir que es compleixi la Llei 31/1995 de prevenció de riscos laborals.

A més, segons diuen, el sindicat convocant -CGT- té un nivell d'implantació «inexistent» en les empreses Pitiüses d'hostaleria i, així i tot, «es permet convocar una vaga i protestes a casa aliena», han criticat.

«L'objectiu és sempre el mateix: cercar visibilitat per tenir representació en les pròximes eleccions sindicals», ha lamentat Fehif, qui ha acusat el sindicat de «sacrificar el bé comú per interessos propis». També han considerat que «s'han aprofitat de les cambreres de pisos per aconseguir publicitat i promoció».

«L'única cosa positiva de la vaga va ser veure a un sindicat anarquista demanar el compliment de la llei. Això va ser un avanç», han insistit des de la patronal. Sobre la participació en les aturades d'agost, l'entitat empresarial ha afirmat que no van voler fer-la pública perquè «va ser ridícula» i no van voler aparèixer «com a prepotents».

Sobre el conveni col·lectiu, la Fehif ha recordat que es va aconseguir en l'últim conveni col·lectiu una millora salarial del 17% en quatre anys i ha afirmat que les Balears són una de les zones de l'Estat en les quals millor es paga a les cambreres de pis.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.