Setmanari d'informació local - 138 anys

El Suprem ha desestimat el recurs d’USO contra la reducció d’hores lectives de religió a Primària a les Balears

34471

El Tribunal Suprem, en data 25 d’octubre de 2019, ha dictat sentència estimant el recurs del Govern i anul·lant la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears de 17 de gener de 2018.

La sentència del Suprem declara vàlida en tots els seus termes l’Ordre de 23 de maig de 2016 de la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca per la qual es desenvolupa el currículum de l’Educació Primària a les Illes Balears, en la qual va establir una càrrega lectiva mínima d’1 h setmanal de Religió (o l’alternativa de Valors Socials i cívics) a tots els cursos de l’educació primària. Això suposa desestimar el recurs contenciós-administratiu interposat pel sindicat Unión Sindical Obrera (USO).

Aquesta Ordre va ser recorreguda per USO a través d’un recurs contenciós-administratiu que sol·licitava l’anul·lació del punt 4 de l’Ordre, referit a la càrrega lectiva de les matèries, per considerar que l’horari assignat a la religió catòlica vulnerava l’Acord de 1979 entre l’Estat espanyol i la Santa Seu ja que impedia impartir la matèria en condicions equiparables a la resta de matèries. El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears va dictar sentència el 17 de gener de 2018, estimant el recurs del sindicat USO i declarant nul el punt 4 de l’Ordre citada. Contra aquesta sentència l’advocacia de la Comunitat autònoma va interposar recurs de casació davant del Tribunal Suprem el 8 de març de 2018.

Ara, en els fonaments jurídics de la sentència el Tribunal Suprem considera que la càrrega lectiva assignada a la matèria de religió en el currículum d’educació primària no vulnera l’Acord amb la Santa Seu ja que els recurrents no acrediten que sigui insuficient per impartir la matèria adequadament i en condicions equiparables a la resta.

A més, assumeix l’argumentació de l’advocacia de la Comunitat Autònoma, que fa referència a que el Ministeri d’Educació, administració educativa a la qual compet la regulació bàsica de l’ensenyament, ha considerat en el seu àmbit de competència (Ceuta i Melilla i ensenyaments a distància) que una càrrega horària similar o fins i tot inferior a l’establerta en el currículum de les Balears és suficient per desenvolupar adequadament a aquesta matèria.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.