Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern crearà el cens d'entitats de voluntariat el 2020

34513

El Govern ha anunciat aquest dimecres durant la celebració del Fòrum Balear del Voluntariat en el Velòdrom Illes Balears (antic Palma Arena) que el desenvolupament de la Llei del voluntariat continuarà amb la creació del cens d'entitats de voluntariat en 2020.

Segons ha informat la directora general de Participació i Voluntariat, Maria Amengual, aquest cens permetrà tenir «en tot moment una imatge fidel» de la realitat del voluntariat «i així poder planificar i elaborar polítiques d'acord amb aquesta realitat». En la trobada, també s'ha informat dels primers Premis de Voluntariat IB 2019 que ha convocat la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització per a «sensibilitzar» a la població respecte dels valors que promouen les entitats i persones voluntàries, i que es lliuraran el 5 de desembre.

La trobada ha estat presidit
per la consellera d'Administracions Públiques, Isabel Castro, el secretari autonòmic, Jesús Jurado i la directora general de Participació i Voluntariat. Des de la Secretaria Autonòmica també s'ha insistit en la necessitat de convertir el Fòrum Balear del Voluntariat en un «veritable òrgan consultiu», tal com el defineix la llei, «que ha de coordinar, promoure la participació de les entitats de voluntariat, fomentar la formació i la recerca de les accions de voluntariat».

Per això es treballarà en la definició de les seves necessitats de funcionament, siguin d'estructura o d'organització, perquè el fòrum pugui «desenvolupar plenament» les funcions que li atribueix la normativa com més aviat millor. En el fòrum participen vuit entitats del món del voluntariat, representants de nou departaments del Govern, els consells insulars, la Federació d'Entitats Locals (Felib), l'Ajuntament de Palma, la UIB i el Consell de Cooperació al Desenvolupament.

Reunió de coordinació entre Govern i consells

Abans de la reunió del fòrum, aquest dimecres al migdia, la consellera Isabel Castro, el secretari autonòmic, Jesús Jurado i la directora general han mantengut una trobada amb representants dels consells en matèria de voluntariat. L'objectiu és obrir un espai de diàleg i col·laboració institucional que permeti sumar sinergies per a posar en marxa accions conjuntes.

La intenció del Govern és que aquestes trobades «siguin periòdiques» i permetin «rendibilitzar al màxim» les inversions en formació, les campanyes de sensibilització i les ajudes, entre altres, que es destinen en el món del voluntariat a les Illes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.