Setmanari d'informació local - 138 anys

Teatre, tallers, cursos i instal·lacions artístiques a Palma per a commemorar el 25N

34525

La regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Sonia Vivas, ha presentat aquest dijous el programa d'actes organitzats per l'Ajuntament de Palma amb motiu del Dia Internacional per l'eliminació de les Violències envers les dones que se celebrarà el pròxim 25 de novembre.

Les activitats comencen aquest dissabte i es perllongaran fins a dia 29 de novembre. L'ajuntament destinarà 19.014,65 euros pel gruix dels actes programats, això són gairebé vuit mil euros més que el 2018. Aquest increment pressupostari suposarà l'augment d'activitats respecte a l'any passat. L'objectiu del consistori és reforçar el programa del 25N per tal de combatre la violència envers les dones.

La regidora Sonia Vivas subratlla que enguany «volem posar l'accent en els homes. Els convidam a implicar-se a les mobilitzacions i a les activitats que hem organitzat, per tal que ens facin costat en aquesta lluita. El cartell que hem fet no inclou fotografies de dones ni missatges que responsabilitzin a les víctimes. El que feim és demanar als homes valents la seva col·laboració perquè no permetin que altres homes agredeixin amb qualsevol tipus de violència».

Entre les novetats destaca el paper de les xarxes socials a la violència envers les dones. Mitjançant les jornades "Violències masclistes i xarxes socials" que es faran al centre social Flassaders els dies 27 i 28 de novembre, s'abordarà el fenomen d'internet i la desprotecció que tenen les dones davant els atacs masclistes.

El programa inclou una diada informativa als carrers de Palma, representacions teatrals entorn de la violència de gènere, tallers d'autodefensa feminista o una instal·lació artística, entre altres activitats.

  • 9/11/2019- Diada informativa als carrers de Palma

(Hi col·laboren el Moviment Escolta i Guiatge, Escoltes i Guies de Mallorca)

  • 15/11/2019 De camino a casa queremos ser libres, no valientes

Instal·lació artística de Leia Gloria Escandell al centre Flassaders.

  • 26/11/209 Conferència a càrrec de Caterina Canyelles i Gamundí (doctora en Antropologia Social i Cultural de la UB) “Masclisme i cultura jurídica”
  • 28/11/2019 diada comunitària “Son Roca Dona la Cara”

  • 29/11/2019 Representació teatral “W.I.T.C.H” a càrrec de Les Fugitives

  • Teatre de trobada: Obrint les ferides. A càrrec de Centimets Teatre. Els dies 22, 23, 26, 28 i 29 de novembre

  • Curs d’autoprotecció per a dones víctimes de violència de gènere (a càrrec dels serveis d’atenció a la violència de gènere de l’Ajuntament de Palma) del 18 al 21 de novembre


Jornades “Violències masclistes i xarxes socials” els dies 27 i 28 de novembre al centre Flassaders.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.