Setmanari d'informació local - 138 anys

'Joves per les Illes' reclama la creació d'una borsa d'habitatge jove

34575
Joves per les Illes durant la trobada realitzada amb El Pi al Parlament balear. | Joves per les Illes

El Grup Parlamentari El Pi – Proposta per les Illes impulsarà, a instàncies i en coordinació amb Joves per les Illes (organització política juvenil propera al partit) algunes de les propostes incloses en el 'Pla d'Emancipació Pre-30'; el qual té com a finalitat facilitar l'accés a un habitatge digne per part dels joves i aconseguir l'emancipació real i efectiva del jovent de les Balears.

Joves per les Illes reclama el reconeixement del tram demogràfic comprès entre els 20 i els 30 anys com a col·lectiu amb especials dificultats per a l'emancipació i proposa la creació d'una borsa d'habitatge jove gestionada per l'IBAVI i d'un pla d'incentius fiscals per a la compra, construcció o rehabilitació del primer habitatge per aquest col·lectiu.

L'organització considera fonamental, també, que el 30% de tots els habitatges de protecció oficial, adjudicats en lloguer i en dret de superfície, siguin per a menors de 30 anys.

El secretari general de l'entitat juvenil, Ivan Mir, ha criticat que «les administracions públiques i els partits que han ostentat responsabilitats de govern han fet una deixadesa de funcions amb el tema de l'habitatge, emparant-se en una retòrica ferotge i combativa al mateix temps que deixaven completament desemparada a la ciutadania».

El president i portaveu parlamentari d'El Pi, Jaume Font, per part seva, ha subratllat que «la política d'habitatge és per El Pi una prioritat des de l'inici de la legislatura, no dos mesos abans d'acabar per fer la foto», i ha recordat que «necessitam la solidaritat dels municipis a través de la cessió de sòl públic per a la construcció d'habitatge social. L'accés a l'habitatge no pot ser un luxe, ha de ser el que realment és: un dret constitucional».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.