Setmanari d'informació local - 138 anys

Sánchez guanya les eleccions però l'extrema dreta de VOX és tercera força

Ciudadanos s'enfonsa i només aconsegueix 10 escons superat per Esquerra Republicana

34597
Imatge del Congrés dels Diputats durant una de les darreres legislatures. | dBalears

Els ciutadans han parlat a les urnes. Amb el 99,05% escrutat, Pedro Sánchez ha guanyat les eleccions. Ara bé, el pitjor pronòstic s'ha complit: l'extrema dreta de VOX se situa com a tercera força política just per davall del PP.

El PSOE ha guanyat les eleccions amb 120 escons, una quantitat inferior als comicis del 28 d'abril, quan va aconseguir 123 escons.

En segon lloc se situa el PP amb 87 escons, mentre que VOX es col·loca com a tercera força política en el Congrés amb 52 escons, doblant el resultat anterior quan va aconseguir 24 escons.

Unidas Podemos seria la quarta força política amb 35 escons, descendint de les 42 actes que va obtenir en les legislatives d'abril. Per part seva, Ciudadanos ha patit la gran patacada descendint des de la tercera plaça a la cinquena, baixant dels 57 escons a tan sols 10.

ERC ha obtingut 13 escons, enfront dels 15 dels anteriors comicis. Per part seva, JxCAT que va obtenir 7, n'ha pujat un fins als 8 escons. El PNB que va treure 6 diputats, ara n'obté 7.

La CUP, que entra per primera vegada en el Congrés dels Diputats, aconsegueix 2 diputats, EH Bildu puja fins als 5 escons. També entraria per primera vegada en el Congrés Más País, amb 3 escons. Navarra Suma mantindria els seus 2 escons i Coalició Canària puja fins als 2 i el Partit Càntabre i BNG n'aconsegueixen 1. També entren a la Cambra Teruel Existeix i Coalición por Melilla amb 1 escó.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.