Setmanari d'informació local - 138 anys

Més de 3.500 persones visiten la Setmana del Llibre en Català

34737
La Setmana del Llibre en Català ha viscut desenes d'activitats. | Gremi de Llibreters

Més de 3.500 persones han visitat aquests dies la Setmana del Llibre en Català celebrada a l'Aljub d'Es Baluard. Segons el Gremi de Llibreters és una fira que permet reconèixer la tasca de les editorials que editen en català, dels seus escriptors i de les llibreries que apropen al lector les seves publicacions, tot donant visibilitat al llibre i oferint eines per a fomentar la prescripció de la lectura.

María Barceló, presidenta del Gremi, ha assegurat que «La Setmana ha fomentat la trobada entre lectors, llibreries, autors i editorials que editen en català. Una oportunitat per trobar novetats, per recuperar antics fons editorials i alhora gaudir de lectures en veu alta amb reconeguts autors, actors i periodistes, trobades literaris, taules rodones, música i espectacles familiars. En una paraula una gran festa per la llengua catalana, la de la nostra terra».

El Gremi de Llibreters de Mallorca ha qualificat la Setmana del llibre en Català d'enguany en un augment generalitzat de vendes, d'afluència de públic i d'un lloc càlid, històric, molt de la nostra història com a ciutat, Es Baluard.

La 30a edició de la Setmana ha inclòs 39 activitats, entre presentacions i signatures, tallers, cafès, xerrades, espais familiars, taules redones, vermut literari, lectures, organitzades juntament amb les llibreries participants. Han tingut una acceptació molt important i fluida de públic, especialment el dissabte i diumenge.

Segons han explicat els llibreters, enguany, cada llibreria ha gestionat les seves pròpies vendes per la qual cosa és difícil de quantificar el nombre total de ventes. Pel que fa als llibres més venuts, han estat:

'HEREUS DE LA PENOMBRA' de Josep Manuel Vidal-Illanes
'PERE CALDERS. SOBRE EL FEIXISME, L'EXILI I LA CENSURA' a cura de Diana Coromines, néta de Pere Calders.
'UN ALTRE DIA ANTIC' de Sebastià Bennassar
'HOMENATGE ALS CAIGUTS' d'Albert Sánchez Piñol
'LES HORES SEQUES', d'Aina Gomis, premi art jove de narrativa
'ON ÉS L'ESTELA.LA?' de Toni Galmés
'LÍTICA' de Lucia Pietrelli
'MENTIDES CONSENTIDES' de Michael Hjorth | Hans Rosenfeldt
'LA MÀ ESQUERRA DE LA FOSCOR' d'Úrsula K. Le Guin

Infantil, juvenil:
'CONTES DE BONA NIT , NENES REBELS2' de Francesa Cavallo i Elena Favilli
'LA FILLA DE VERCINGETÒRIX' (Catalá - A Partir De 10 Anys - Astèrix - La Col·Lecció Clàssica) por René Goscinny

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.