Setmanari d'informació local - 138 anys

Els diputats electes per les Balears recullen les credencials

34787

Els diputats electes per les Balears del PSIB, PP, Unides Podem i Vox han recollit les seves credencials a la Junta Electoral Provincial durant el matí d'aquest dimecres.

Els representants dels diferents partits s'han saludat cordialment a l'entrada del Palau de Justícia, on es troba la Junta Electoral. Els diputats i senadors elegits en les eleccions espanyoles del 10 de novembre prendran possessió del seu escó el proper 3 de desembre, el dia en què es constitueixen el Congrés i el Senat espanyols.

Els primers a sortir han estat els diputats de PP, Margalida Prohens i Miquel Jerez. En les eleccions d'aquest novembre, el PP de les Balears va millorar els seus resultats i va obtenir 103.493 vots, el que el situa com a segona força i va suposar un diputat més dels que havia aconseguit a l'abril. La senadora per Mallorca Maria Salom també ha recollit la seva credencial.

El següent ha estat el diputat de Vox, Antonio Salvà, qui també ha recollit la credencial de la seva companya, Patricia de les Heras, d'Eivissa. Vox també ha passat d'un a dos diputats respecte a l'abril, amb 77.346 vots.

També han passat per la Junta les diputades d'Unides Podem, Antònia Jover i Lucía Muñoz. La formació va perdre vots en les eleccions del novembre, però va mantenir els seus dos escons per les Balears. Finalment, els darrers a sortir han estat els representants del PSIB, el diputat Pere Joan Pons i els senadors Cosme Bonet i Susanna Moll. El PSIB va obtenir dos diputats al 10N per les Balears -l'eivissenca Sofia Hernanz se suma a Pere Joan Pons-, i encara que va perdre vots, es va mantenir com a primera força a les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.