Setmanari d'informació local - 138 anys

Multen amb 82.000 euros un particular per obrar en una zona de servitud de costes a Eivissa

34793

La Direcció General de Territori i Paisatge ha imposat a un particular una multa de 82.379 euros per fer obres de reforma i ampliació en un habitatge en zona de servitud de protecció de costes en el terme municipal de Santa Eulària des Riu, sense autorització ni declaració responsable.

La proposta inicial de sanció ascendia als 137.298,46 euros, però l'infractor s'ha acollit al dret de percebre una reducció del 20% pel reconeixement de responsabilitat, així com una altra reducció del 20% per la sol·licitud de pagament voluntari anterior a la resolució de procediment. D'aquesta manera, renuncia a recórrer la sanció i, de fet, ja ha abonat la quantitat.

El procediment el va iniciar, el passat dia 30 de juliol, la directora general de Territori i Paisatge, Magdalena Pons, atenent a la butlleta de denúncia aixecat pel zelador del Servei de Costes i Litoral d'Eivissa el dia 12 de juny. En la resolució d'inici s'ordenava la paralització immediata de les obres.

Entre les accions sancionades, es troba l'ampliació en 80,36 metres quadrats (m2) de l'habitatge principal de la parcel·la.

A més, s'executaven reformes en una superfície de 161 m2. Com a conseqüència d'aquestes reformes, un garatge preexistent canviava d'ús i es convertia en cuina-menjador. A banda, es reformava integralment un apartament aïllat de 57 m2 i la piscina.

També es construïen dues terrasses: una de 68 m2 davant de l'apartament, amb demolició prèvia de jardineres, i una altra de 65 m2 davant de la nova cuina-menjador.

Totes aquestes accions s'han considerat constitutives d'una infracció greu de la Llei de Costes, que tipifiquen la realització de construccions no autoritzades en zona de servitud de protecció.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.