Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] 'Peixos. La pel·lícula', la primera gran producció en llengua de signes catalana de la història

34851

El tràiler de Peixos. La pel·lícula, la primera gran producció cinematogràfica en llengua de signes catalana (LSC) de la història, ja es pot veure a YouTube. El film, que s'estrenarà el 2020, ha estat impulsat per l'entitat Cercle d’Artistes Sords Units (ASU) amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística de Catalunya per a promocionar la llengua de signes catalana.

La pel·lícula ha estat dirigida per Ivan Mulero, amb guió de Pablo Navarro, i protagonitzada pels actors Frank Vidiella, Alícia Sort, Xavi Àlvarez i Josep M. Segimon, persones sordes, entre d'altres. L'argument és un relat de ciència-ficció que arranca amb una invasió d'extraterrestres que fa servir mitjans sonors per anul·lar els terrícoles. Un grup de persones sordes es convertiran en l’última esperança per a la salvació del planeta.

Pablo Navarro, guionista del film i membre d'ASU, recorda que Peixos «vol arribar de nou al gran públic, per a fer conèixer la comunitat sorda a la societat, i consolidar el pas que en els darrers temps s'està operant perquè el teatre i el cinema que es produeix a Catalunya en LSC arribi a tothom i sigui un potent instrument normalitzador de la LSC».

ASU són els creadors també de la sèrie-web en LSC, Peixos, que es va difondre per internet el 2016. La sèrie estava integrada per nou capítols de deu minuts que un to de comèdia apropaven el públic a la realitat quotidiana i els trets socio-culturals de la comunitat sorda, gràcies a l’accessibilitat inversa: la llengua vehicular de la sèrie era la LSC, accessible a les persones oïdores gràcies al subtitulat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.