Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Mallorca reclama transferir els serveis sanitaris dependents d'Institucions Penitenciàries al Govern

34901

El portaveu de MÉS per Mallorca al Parlament, Miquel Ensenyat, ha presentat aquest dilluns una iniciativa per a reclamar a l'Estat la transferència dels serveis sanitaris penitenciaris al Govern. Una competència que, segons el portaveu ecosobiranista, haurà de venir acompanyada d'una dotació econòmica suficient que permetí millorar qualitativament l'atenció sanitària a la població reclusa.

Segons ha explicat Miquel Ensenyat, «malgrat que en 2003 es va aprovar la Llei de Cohesió i Qualitat del Sistema Nacional de Salut, que preveia per a l'any següent la completa integració de la sanitat penitenciària dins de les competències sanitàries de totes les autonomies, 15 anys després aquestes competències tan sols s'han transferit a Catalunya i Euskadi». És més, el Senat espanyol va demanar unànimement l'octubre de 2016 que les autonomies gestionessin la sanitat penitenciària. Fins al moment no s'ha concretat cap traspàs.

«Han passat 15 anys sense que es compleixi la normativa, la qual cosa provoca que el sistema sanitari de les presons no s'ajusti als estàndards utilitzats a la sanitat pública pel que fa a mitjans humans i materials». Això, segons recull la proposta de MÉS per Mallorca «repercuteix de manera negativa». De fet, sovint han primat criteris pressupostaris per damunt del dret a la salut dels interns. «Això amb una població penitenciària que en un alt percentatge presenta consum o addicció a les drogues i sovint patologia dual, a més d'altres malalties habitualment associades a aquest consum», explica Ensenyat. Per això, la transferència de la competència en Sanitat penitenciària al Govern «pot suposar una millora qualitativa important que contribuirà a la posterior reinserció social».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.