Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort anuncia que la plaça del Mercat serà zona ACIRE a partir del desembre

34921

El batle de Palma, Jose Hila i el Tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau i el tinent de batle de Participació Ciutadana, Govern Interior i Districte Centre, Alberto Jarabo, han anunciat aquest dimarts que a partir del proper 5 de desembre es duran a terme les tasques perquè la plaça del Mercat sigui per a vianants. La intenció és que les tasques de pintura i senyalització d’aqueta nova zona per a vianants acabin dia 9 de desembre i, per tant, partir d’aquest dia l’àrea de Mobilitat restringirà el pas de vehicles des del carrer Unió i carrer de la Riera en sentit la Rambla i únicament podran passar per aquest espai els vehicles amb ACIRE de Sant Jaume, plaça Mercat i Missió i el transport públic.

Aquesta mesura ha estat comunicada per Districte Centre tant als veïns com a les associacions de comerciants i distribuïdors de la zona.

Així, els veïns que compten amb una autorització ACIRE plaça del Mercat o bé estiguin empadronades als carrers compresos entre carrer Unió, carrer Sastre Roig, carrer Can Jaquatot, Hort del Sol i Can Pueyo i comptin amb ACIRE Sant Jaume podran disposar d’una plaça 24 hores a l’aparcament de plaça Major durant un any amb casi un 60% de descompte per un preu de 65 euros al mes.

Hila ha destacat que aquesta mesura «va en la línia de l’aposta per la sostenibilitat i per recuperar espais per al vianants i per la pacificació del trànsit», ha dit. «Al llarg de la legislatura anterior varem treure aparcaments de davant la Seu, de la Llotja i es va començar la conversió de Velázquez amb espai per a vianants», ha explicat el batle, qui ha recordat que tot això és conseqüència d’haver pogut recuperar l’aparcament de plaça Major.

Dalmau ha concretat que aquesta mesura implica l’eliminació de 15 places d’aparcament en zona blava i que, com alternativa, s’ofereixen 30 places amb descomptes de casi un 60% respecte al preu habitual a l’aparcament de plaça Major.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.