Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS adverteix que no donaran suport a la Llei d'Educació si no apareix el català com a llengua vehicular

34959

La formació de MÉS per Mallorca ha expressat la seva «indignació» en considerar que la Llei educativa no inclou el català com a llengua vehicular i ha afirmat que no donarà suport a la mateixa si no es modifica aquest apartat.

Segons ha detallat la formació, la portaveu de MÉS per Mallorca, Bel Busquets, ha lamentat que el conseller d'Educació del Govern, Martí March, «no hagi inclòs en el text d'aquesta Llei la necessitat d'assegurar que, com a mínim, el 50 per cent de les assignatures han d'impartir-se en català, per a garantir la normalització de la llengua pròpia i la cohesió social«.

En aquest sentit, Busquets ha explicat que el conseller March i la presidenta del Govern, Francina Armengol, «saben perfectament que aquest tema és una línia vermella per a MÉS per Mallorca». A més, fonts de l'executiva del partit han expressat el seu malestar pel fet que «March pretengui consensuar la Llei amb la dreta abans que amb els seus socis de Govern». En aquest sentit, el portaveu de MÉS per Mallorca, Guillem Balboa, ha considerat que «no es pot estar amb els promotors del TIL sense trair l'esperit de les samarretes verdes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.