Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] La Federació de Veïns de Palma planta cara a l'extrema dreta i els regidors de Vox abandonen el ple

34985

Els regidors de Vox han abandonat aquest dijous el ple de l'Ajuntament de Palma després que el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Palma, Joan Forteza, titllés el partit de «franquista, racista, sexista, profundament hipòcrita i antidemocràtic» durant la seva intervenció.

«Aquesta setmana, la lluita i les manifestacions contra la violència de gènere ha estat un constant. Malgrat això, en els punt del dia d'avui no hi havia cap proposta de l'oposicó ni de l'equip de govern. Ara hem sabut que hi ha una d'urgència. Nosaltres hem volgut assumir aquesta responsabilitat precisament en la sala del ple on hi tenen cabuda totes paraules i entitats democràtiques, però sobretot com un mur de contenció ens volem posar amb la cara ben alta davant un partit polític d'extrema dreta radical, franquista, racista, sexista, profundament hipòcrita i antidemocràtic, defensant els drets i les llibertats de les dones i contra la violència masclista».

Tot seguit, Forteza ha enumerat totes les violències contra les dones que es donen dia a dia i que «tenen la base en el patriarcat».

Vox s'ha queixat de la intervenció al batle de Palma, José Hila, però aquest ha explicat que des de fa anys donen la paraula a entitats de la societat civil en els plens municipals. A més, Hila ha criticat que els regidors de Vox abandonessin el ple: «A mi en moltes ocasions m'han dit coses que no m'agradaven però he escoltat assegut en aquesta cadira perquè és la meva obligació, no m'he aixecat i me n'he anat perquè em sembla una falta de respecte a la ciutadania».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.