Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern remarca que les ajudes al lloguer de 2018 es començaran a pagar «de manera immediata»

34987

La Conselleria de Mobilitat i Habitatge ha assenyalat aquest dijous que l'ordre de pagament de les ajudes al lloguer de 2018 per a lloguers que no siguin superiors a 900 euros al mes ja ha estat remesa i que una vegada la Conselleria d'Hisenda autoritzi el pagament, alguna cosa que pot trigar uns dies, es començaran a donar «de manera immediata».

En roda de premsa, el conseller del ram, Marc Pons, ha reconegut el «retard», que segons ha dit, s'ha produït, a causa de l'increment que s'ha donat en el nombre d'expedients, respecte a 2015, que aquest any ha suposat que «es multipliquin per set o vuit el nombre d'expedients».

Pons ha volgut recordar que aquestes ajudes, de les quals es podran beneficiar més de 3.000 famílies, donen cobertura al 50 per cent del lloguer durant tot l'any i que abans de 2015, quan el Govern va canviar de color polític, «no existien».

Les ajudes per a 2018 estan dotades amb 5,3 milions d'euros. Per a 2019, hi ha dotats al voltant d'uns sis milions, i el termini per a presentar les seves sol·licituds acaba d'acabar. Per a 2020, es dotaran prop de vuit milions d'euros. El conseller ha dit que ara el «repte» és agilitar la tramitació d'aquestes ajudes i que per a això estan treballant en el desenvolupament d'un programa informàtic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.