Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS cerca una estratègia conjunta amb la resta de forces democràtiques per a «aïllar l'extrema dreta»

35065

El portaveu de MÉS per Mallorca al Parlament, Miquel Ensenyat, ha anunciat aquest dilluns que enviarà una carta a la resta de forces democràtiques en la Cambra autonòmica amb l'objectiu de cercar una estratègia conjunta per a «aïllar l'extrema dreta» i no ser el seu «col·laboracionista» i, d'aquesta manera, no dur a terme «debats estèrils que cerquen criminalitzar minories o la confrontació».

En la roda de premsa prèvia al ple setmanal, Ensenyat ha dit que MÉS per Mallorca «no contribuirà a que la dreta radical tengui un altaveu» perquè al feixisme «cal combatre'l». «No contribuirem ni a blanquejar-lo ni a normalitzar-lo», ha assegurat.

Així doncs, la formació ecosobiranista no participarà en el debat d'una moció de Vox sobre la defensa el «règim constitucional» i votaran en contra directament.

Ensenyat ha recordat l'exemple alemany on hi ha un «consens generalitzat per protegir el pluralisme polític davant formacions d'extrema dreta». «Plantejam uns compromisos bàsics per a limitar les possibilitats d'actuació d'aquells que no respecten drets fonamentals», ha expressat.

Amb aquesta premissa, des de MÉS plantegen rebutjar en votació totes les propostes de la formació de la dreta radical i fins i tot «renunciar a la possibilitat de presentar esmenes amb la intenció d'evitar qualsevol debat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.