Setmanari d'informació local - 138 anys

El Ministeri de Defensa espanyol descarta una base permanent de la UME a les Balears

35083

El Ministeri de Defensa espanyol ha descartat implantar un destacament permanent de la Unitat Militar d'Emergències (UME) a ​​les Balears, com li va demanar el Parlament en una Proposició no de Llei aprovada a principis d'octubre.

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha respost al requeriment per part de la Cambra amb un escrit en el qual valora l'«estima per la UME» que veu reflectida en la proposta de les Balears.

Amb tot, després d'estudiar la proposició del Parlament, el Ministeri espanyol ha arribat a la conclusió que actualment no poden «abordar el cost d'inversions en infraestructures i equipament que comportaria establir una base permanent de la UME a les Balears». «No obstant això, si les circumstàncies varien, es podrà tenir en compte la resolució del Parlament», afegeix la ministra.

Robles ha explicat que la UME realitza habitualment un desplegament «de caràcter estacional» a les Balears durant la campanya de lluita contra incendis forestals. En cas d'haver de dur a terme una intervenció en una època de l'any diferent, la projecció de mitjans es fa des de la base permanent de la unitat més pròxima, que en aquest cas és normalment el batalló ubicat a València.

La Proposició no de Llei va ser presentada pel PP i votada en comissió. Va sortir aprovada amb els vots a favor del PSIB, Unides Podem, Vox, Cs i el PP, mentre que MÉS per Mallorca va votar en contra i El Pi es va abstenir.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.