Setmanari d'informació local - 138 anys

'El llibre del variat mallorquí' arriba a la 2a edició amb traducció a l'espanyol i l'alemany i versió en braille

35091

Disset Edició i Radio Mallorca Cadena SER han publicat 'El llibre del variat mallorquí', un llibre dedicat a un dels plats més emblemàtics de Mallorca. L’obra recull els temples culinaris on es poden degustar els millors variats de l'illa a través de 18 cuiners de prestigi (alguns amb Estrella Michelín) i 20 bars o restaurants que ofereixen una visió tradicional o d’avantguarda d’aquest tresor gastronòmic. Un treball de recerca de la periodista gastronòmica Aina Maria Soriano i i les fotografies que ha fet Cristina Ortega.

La primera edició del llibre ha estat un gran èxit amb més de 2.000 exemplars venuts, i la segona edició ja a la venda s’ha traduït al castellà i a l’alemany i se n’ha fet una edició molt especial en braille amb la ONCE. El llibre es presentarà el proper 11 de desembre a l’Ateneu Barcelonès en una festa culinària molt tradicional.

La idea del llibre va sorgir d’una xerrada entre el director de l’emissora SER Balears, Josep Roquer, i el cuiner Pau Navarro, que va convidar Roquer a conèixer alguns del bars on se serveix aquest popular menjar. Una idea que es va materialitzar amb el suport d’Antoni Pons, director de Disset Edicions amb l’objectiu de reivindicar la 'cuina de barra' i concretament el variat.

Entre els cuiners i restaurants que col·laboren al llibre hi ha noms tant destacats de la cuina mallorquina com: Tomeu Arbona, Javier Bermudo, Miquel Calent, Bernabé Caravotta, Marga Coll, José Cortés, Miquel Gelabert, Andreu Genestra, Tomeu Lassio, Pau Navarro, Ariadna Salvador, Catalina Pieras, Toni Pinya, Igor Rodríguez, Koldo Royo, María Salinas, Maria Solivellas, Santi Taura, Tomeu Torrens, Café Aràbic, Bar Bosch, Ca Na Martina, Ca'n Beia, Can Frau, Can Melis, Can Menescal, Can Prim, Casa Miss, Cas Cotxer, Bar Cifre, Clandestí Taller Gastronòmic, Es Pont, Es Rebost, Bodega La Rambla, Bar Mavi, Bar Micar, Bar Mingo, Sa Plaça i S'Estanc Vell.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.