Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort aprova l'adjudicació definitiva de la subvenció d'ajudes al lloguer

35097

La regidora de l’àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha comparegut en roda de premsa per a explicar els principals acords del Consell de Gerència d'Urbanisme celebrat aquest dimarts. A més, ha explicat que dos propostes d'acord que s'eleven a la Junta de Govern d'aquest dimecres.

En primer lloc, la Junta aprovarà la resolució definitiva de la convocatòria de subvencions al lloguer que reparteix una inversió de 300.000 euros per a «pal·liar el greuge a les famílies davant els preus abusius dels lloguers a la nostra ciutat», ha explicat la regidora. De forma prioritària, aquesta convocatòria ha tengut en compte els col·lectius més perjudicats com són els joves i els joves i majors de 65 anys.

Després de l'aprovació inicial i un període d'esmenes, ara es resol la convocatòria i es preveu que els beneficiaris comencin a cobrar l'ajuda corresponent aquest mateix mes de desembre. Els pagaments es fan en dues fases, el corresponent als mesos del gener a l'octubre es cobrarà ara, i a partir del gener, la resta dels rebuts presentats dels mesos de novembre i desembre.

En total s'han tramitat 997 expedients dels quals 426 han estat admesos i 571 exclosos, o bé perquè no compleixen els requisits (75%) o bé perquè han presentat fora de termini o han renunciat, o perquè no han esmenat correctament (24,2%).

D'aquests 426 admesos definitivament, els beneficiaris finals són 114 per ordre de prelació una vegada feta la puntuació: segons ingressos de la unitat de convivència, la puntuació dels col·lectius preferents i tenint en compte el límit de consignació pressupostaria de 300.000 €.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.