Setmanari d'informació local - 138 anys

PIMEM sol·licita la creació d'una comissió de seguiment de l'Ordenança de les terrasses

35273

PIMEM Restauració ha presentat una instància al regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior de Palma, Alberto Jarabo, per a sol·licitar la posada en marxa de la Comissió de Seguiment que s'estableix en la disposició addicional segona de l'Ordenança Municipal d'Ocupació de Via Pública.

Durant el matí d'aquest dimarts, Eugenia Cusí, presidenta de l'associació adherida a la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM), s'ha personat a l'Ajuntament de Palma per a lliurar el document. «Sol·licitam que es convoqui la comissió de seguiment que ve exposada en l'ordenança, els nostres associats tenen dret a conèixer quines decisions s'estan prenent des de l'executiu i que poden afectar els seus negocis».

L'Ajuntament encara no ha creat una comissió de seguiment que ve establerta en les disposicions addicionals, capítol XIV. Cal recordar que l'entrada en vigor de la norma que regula les terrasses va ser al setembre de 2018. «Fa un any i mig que la comissió s'hauria d'haver creat i no tenim coneixement que estigui en funcionament», ha destacat Cusí.

Aquesta disposició addicional estableix que la comissió municipal de seguiment ha d'estar integrada per «una representació municipal, i amb igual nombre de persones en representació d'entitats empresarials, veïnals i d'associacions i entitats directament vinculades amb l'accessibilitat i les que defensen el patrimoni, amb el règim de funcionament que l'Ajuntament determini, per a realitzar un seguiment periòdic de l'Ordenança respecte a les ocupacions de bars o cafès, cafeteries i restaurants. En cap cas els seus informes o recomanacions seran vinculants».

Finalment, Cusí ha volgut recalcar que aquest tipus de mesures «són part del programa que l'executiva de l'associació es va marcar a principi de legislatura. Volem que els empresaris vegin que coneixem les normatives que s'aproven i que estan vinculades amb el sector, volem que estiguin degudament informats i que sàpiguen que treballarem per defensar els seus drets».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.