Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament aprova una PNL perquè s'instal·lin més estacions de vigilància i control de l'aire

35283

El Parlament ha aprovat, per unanimitat, i a proposta de Més per Menorca, una Proposició no de Llei (PNL) perquè s'intal·lin més estacions de vigilància i control de l'aire a Menorca. El text aprovat també suposa que la informació s'haurà de fer pública i accessible a la ciutadania.

A dia d'avui, la vigilància de la qualitat de l'aire a l'illa es duu a terme des de quatre estacions de mesura, dues situades a la ciutat de Maó (propietat d'Endesa), una altra a la Mola de Maó (propietat d'Aemet) i una altra a Ciutadella (propietat del Govern de les Illes Balears). «No obstant això, no totes les estacions existents mesuren tots els paràmetres establerts per la normativa comunitària», han apuntat.

La diputada de la formació menorquinista Patrícia Font ha recordat, durant la seva intevenció al Ple, que la contaminació atmosfèrica «és el major risc mediambiental per a la salut a la Unió Europea» i que causa prop de «400.000 morts prematures». Font ha incidit que les emissions de CO2 de Menorca estan per sobre del límit de Kyoto, amb gairebé 700.000 tones emeses durant el 2018, a causa de la gran dependència dels combustibles fòssils a l’illa en matèria de producció d’energia elèctrica, transport i calefacció.

La diputada també ha insistit que el gas natural a la Central Tèrmica de Maó ha de ser una mesura de transició cap a les energies renovables.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.