Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol sobre els busos de l'EMT: «Vull destacar l'aposta de Palma per un transport públic més sostenible»

35401
Hila i Armengol han assistit a la jornada de portes obertes de l'EMT. | Ajutament de Palma

La plaça Joan Carles I acull aquest dissabte entre les 10 i les 20 h una jornada de portes obertes per donar a conèixer de primera mà els nous busos de l'EMT. Les persones assistents han pogut recollir els plànols amb tota la informació sobre la nova xarxa que s'implantarà el proper dimecres 18 de desembre. Així, es poden visitar a la plaça tres busos de 12, 15 i 18 metres. La jornada es complementa amb animació infantil amb pinta-cares entre les 11 i les 13 hores i les 17 i les 19 hores.

El batle de Palma, Jose Hila, i la presidenta del Govern, Francina Armengol, han acudit a la plaça Joan Carles I per veure els nous busos i conèixer les millores que introdueixen. Cal recordar que el procés de renovació de la flota de l'EMT ha suposat una inversió de 32 milions d'euros, dels quals uns set milions provenen de la Llei de Capitalitat.

El batle ha afirmat que «perquè la mobilitat sigui més sostenible és bàsic tenir un bon transport públic». Així, ha recordat que dimecres que ve 18 de desembre començarà «una revolució a l'EMT» amb una oferta de «més qualitat, més freqüències i busos més sostenibles». D'aquesta manera, es millora el transport públic per donar una alternativa i «sumar restriccions al vehicle privat en el centre». «La sostenibilitat és una aposta estratègica, un objectiu prioritari. Posam l'EMT al servei de la ciutadania i, com a batle, demano que la facin servir perquè ens permetrà millorar la nostra ciutat», ha afirmat Hila.

La presidenta del Goverm, per la seva part, ha destacat «l'aposta de Palma per un transport públic més sostenible». «Vull donar l'enhorabona al batle i a l'equip de mobilitat municipal. Des del Govern hem col·laborat en el finançament de la nova flota a través de la Llei Capitalitat i dels Fons FEDER per complir amb el dret de la ciutadania a disposar d'una mobilitat adequada que permeti, també, una vida a la ciutat de més qualitat i fer-ho, a més, amb un compromís clar lluita contra el canvi climàtic», ha dit Armengol.

Canvis a la xarxa de l'EMT

El proper dimecres 18 de desembre entra en vigor el canvi de xarxa de l'EMT que incorpora sis noves línies i realitza modificacions d'itinerari a 19 línies, amb l'objectiu de millorar les freqüències actuals i que cada 15 minuts passi un bus pels corredors amb més demanda de Ciutat i entre 5 i 10 minuts en hora punta.

El nou canvi de xarxa ha estat possible gràcies a la incorporació de 20 busos nous propulsats amb gas des del passat mes de maig i contemplant el fet que fins a la propera primavera s'incorporaran fins a 100 busos nous a l'actual flota de l'EMT. L'EMT trasllada un passatge anual de 42 milions de persones, una xifra que ha anat creixent any rere any. Tota la informació sobre els canvis és al web: www.pujaalbus.org

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.