Setmanari d'informació local - 138 anys

De la Concha reconeix que «pot semblar excessiu» el plus de residència dels alts càrrecs

35431

La secretària general de Podemos Balears, Mae de la Concha, ha reconegut aquest dilluns davant la seu del Parlament que els 22.000 euros del plus per residència a Mallorca de càrrecs del Govern «és una xifra que òbviament per a molta gent pot semblar excessiva».

Segons ha assenyalat De la Concha davant els mitjans de comunicació, «la ciutadania tenia desconfiança en la política i encara no s'ha recuperat, és funció de Podemos i dels altres partits recuperar-la». És en aquest context, després de la polèmica sorgida en dies anteriors pel fet que sis càrrecs de Podemos (en total 15 alts càrrecs del Govern) cobrin el plus, ha insistit, «en el qual cal emmarcar la decisió de rebaixar de 22.000 a 12.000 euros anuals el plus per residència d'alts càrrecs del Govern».

Per aquest motiu, ha reiterat que Podemos, després de revisar la llei i descobrir que «no calia justificar aquestes quantitats ni les de les dietes dels diputats», ha presentat una esmena que exposarà en la pròxima sessió plenària a manera de transacció 'in voce' a una esmena de MÉS per Menorca. La formació ha dit aquest dilluns que si no s'accepta la seva proposta, votaran en contra de l'esmena.

En aquest sentit, la secretària general de Podemos Balears ha assenyalat que «potser és un bon moment per a revisar quantitats perquè la ciutadania vegi reflectida en un gest una situació que ells pateixen dia a dia de precarietat, de pensions minúscules, salaris baixos, treball incert, d'habitatge també incert».

Podemos ja va assenyalar en un comunicat que independentment que s'aprovi o no la transacció '*in *voce', la mesura s'aplicarà als càrrecs de Podemos i la diferència, ha assenyalat, "es destinarà a projectes socials de Balears".
*MAE DE LA PETXINA ASSEGURA "SENTIR-SE ABSOLUTAMENT RECOLZADA"

D'altra banda, aquest dilluns davant el Parlament, la secretària general de Podemos Balears, *Mae de la Petxina, ha afirmat "sentir-se recolzada" per la formació, després que aquest cap de setmana hagin sorgit veus crítiques que demanaven la seva dimissió.

En aquest sentit, preguntada per si està preocupada perquè després d'aquest debat sorgeixin moltes més veus crítiques, De la Petxina ha insistit que "moltes veus crítiques no són 10" i ha destacat que el partit compta "amb mecanismes per a revocar qualsevol càrrec". Respecte a això últim, ha insistit, "en realitat els càrrecs de Podemos està subjectes a la decisió dels inscrits".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.