Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] Pimeco du els valors del petit comerç a la gran pantalla

35479

El cinema Augusta de Palma ha acollit l’estrena del curtmetratge de Pimeco per a fomentar els valors del petit comerç. La cinta 'Tu tens la clau', que té una durada de 5 minuts, ha estat dirigida pel cineasta mallorquí Ernest Riera i produït per l’agència Vivirdelcuento Comunicació.

Més de 250 persones han omplit la sala 1 del cèntric cinema Augusta de Palma on s’ha col·locat una gran estora verda (color corporatiu de Pimeco) per a donar la benvinguda als convidats.

El batle de Palma, José Hila, el director general de comerç, Miguel Piñol, el conseller de promoció econòmica local de Mallorca, Jaume Alzamora i altres autoritats han assistit a l’estrena. També hi han acudit els principals representants de les patronals del comerç de les Illes com Afedeco i Pimem; del col·legi oficial d’agents comercials de les Illes; representants de les diferents associacions de comerciants de Palma i de Petits Cellers; el president de l’Obra Cultural Balear, Josep de Luis, i representants dels mitjans de comunicació entre d’altres convidats.

'Tu tens la clau' narra la història d’un comerciant que ha vist com les seves vendes han caigut en picat d’ençà que ha augmentat la compra online a través de grans plataformes. Amb aquest vídeo volen «tocar la fibra del consumidor actual que s’entristeix quan tanca una botiga de tota la vida però que tria altres formes de consum».

Els actors que donen vida als tres protagonistes principals són Patxi Arostegui, Blanca Creus i Biel Barrera. Al curt han participat com a extres quasi un centenar de persones. La banda sonora, 'Les claus del teu món', és obra del cantautor mallorquí, Jaime Anglada. Una de les escenes principals i més emotives del curt ha estat enregistrada a la jugueteria més antiga de Palma, La Industrial.

Per a fer la promoció a xarxes socials s’hi han implicat personatges rellevants de les Balears com esportistes Xavi Torres (nedador), els jugadors del Mallorca Miquel Parera i Joan Sastre; periodistes com Neus Albis, Toni Terrades o Joan Martí; metges com el doctor Jorge Muñoz; professionals del món de la moda com el dissenyador Tolo Crespí i la directora de Mallorca Design Day Raquel Arañón; el xef Andreu Genestra; els escriptors Gabriel Janer Manila i Maria de la Pau Janer, actors i actrius com Pep Lluis Reyes, Pep Noguera i Agnès Llobet, entre d’altres, que han col·laborat llançant el missatge 'Tu tens la clau' a la societat.

«Pimeco volia estrenar aquest curtmetratge abans de Nadal, coincidint amb les dates de majors vendes per al petit i mitjà comerç. A partir d’ara es podrà visionar a través de les xarxes socials, als cinemes i també a la televisió», han explicat.

A l’acte el president de Pimeco, Toni Fuster, ha destacat la importància que té el consumidor en la «supervivència» del petit comerç. El director i guionista Ernest Riera ha remarcat la «il·lusió» que li va fer engrescar-se en aquest projecte ja que la seva padrina, que va morir enguany, va fer feina tota la vida a una botiga a Palma.

L’acte també ha servit per a lliurar el pin d’or i brillants que la patronal atorga cada any. Enguany la junta directiva de Pimeco ha escollit, per unanimitat, guardonar l’anterior president de l’entitat, Bernat Coll. També s’ha lliurat el pin d’or al propietari de Pinya Puig, Julià Puig. Aquesta empresa mallorquina enguany ha celebrat els 90 anys de la seva fundació.

TU TENS LA CLAU from Vivirdelcuento Comunicacio on Vimeo.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.