Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears presenten la ràtio més alta de dones víctimes de violència masclista

35493

Les Balears presenten, amb una ràtio de 33,7 per cada 10.000 dones, la xifra més alta de víctimes de violència de gènere a l'Estat espanyol, tres punts per damunt respecte el mateix període de l'any passat, segons dades de l'Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere, del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). La mitjana espanyola és del 18,1 per cent.

Les dades de l'Observatori publicats aquest dimecres també determina que el nombre de denúncies per violència de gènere presentades en els òrgans judicials va ser de 2.033 les Illes en el tercer trimestre de 2019 i un total de 1.943 dones apareixen com a víctimes de violència de gènere.

En concret, un total de 358 ordres de protecció i mesures de protecció i seguretat varen ser incoades en aquest període. Els jutjats de violència sobre la dona varen concedir un 78 per cent de les ordres de protecció sol·licitades (278 adoptades enfront de 80 denegades).

A més, cal destacar que en 178 casos la víctima es va acollir a la dispensa legal a l'obligació de declarar com a testimoni, prevista en l'article 416 de la Llei d'Enjudiciament Criminal, la qual cosa suposa un 9,2 per cent del número.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.