Setmanari d'informació local - 138 anys

L'OCB reconeix la feina de l'Associació Ona Mediterrània amb el Premi Francesc de Borja Moll

35543

L'Obra Cultural Balear ha comunicat aquest divendres els guardonats amb els Premis 31 de Desembre d'enguany. Els guardons de l'OCB reconeixen l'acció cívica i són un estímul per les iniciatives amb «sentit de país».

El 1987, just quan l'Obra Cultural Balear complia el primer quart de segle d'existència, es varen instaturar els Premis 31 de Desembre, de caràcter anual. Aleshores no existien ni els premis i medalles que atorga el Govern, ni els que organitzen els consells. L'OCB, una vegada més, va marcar el camí i va fer possible allò que considerava necessari.

El Jurat ha decidit atorgar el Premi Francesc de Borja Moll, destinat a premiar una entitat que hagi destacat a les Balears per la seva dedicació a la normalització de la llengua, la cultura o la identitat nacional, a l'Associació Ona Mediterrània.

L'Associació Ona Mediterrània, fundada a finals de 2013 amb l'objectiu de promoure mitjans de comunicació en català, està actualment formada per prop de 900 socis i ha impulsat diversos mitjans i diverses iniciatives per promoure la llengua i la cultura catalanes. Manté la ràdio Ona Mediterrània, que emet per FM a Mallorca i per internet per a la resta del planeta. Als matins és una ràdio generalista amb informació, opinió i anàlisi de l'actualitat. Als horabaixes i vespres és una ràdio associativa i cultural, ja que inclou programes d'associacions mallorquines, programes culturals i ràdio fórmula cent per cent en català. També manté, des del febrer de 2015, dBalears.cat, la capçalera històrica de la premsa en català, un diari generalista en català amb informació i opinió sobre l'actualitat amb especial esment en la informació política, social, econòmica i cultural de les Illes Balears. Diari de Balears també fa algunes edicions en paper, les més consolidades són la dedicada a Sant Jordi i la dedicada al Dijous Bo. L'Associació Ona Mediterrània va editar durant 21 mesos Ràdio Calvià, la ràdio municipal que va créixer en audiència presència pública durant aquella temporada. L'Ajuntament no va renovar la gestió de l'Associació Ona Mediterrània, a causa de la negativa d'aquesta perquè el català deixàs de ser la llengua vehicular de la ràdio. L'Associació Ona Mediterrània edita des del gener de 2019 L'ESTEL, una publicació mensual en paper, nascuda com 'S'Arenal de Mallorca' l'any1985 i editada fins a la seva mort, per Mateu Joan Florit. L'Associació Ona Mediterrània ha promogut, també, tres edicions del concurs de música cantada en català ONA Musicat i tres edicions de la FirONA, fira de comunicació i cultura. Així mateix, l'Associació Ona Mediterrània ha començat aquest 2019 una col·lecció de llibres de pensament titulada 'Quaderns d'Ona Mediterrània – dBalears' que ja ha editat tres volums.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.