Setmanari d'informació local - 138 anys

Puigdemont i Comín ja són eurodiputats

35557

Carles Puigdemont i Toni Comín ja són eurodiputats. Després d'haver complementat els tràmits a la seu del Parlament Europeu, a Brussel·les, han rebut l'acreditació provisional de parlamentaris. El Parlament Europeu tanca fins al dilluns 6 de gener, i a partir d'aquell dia podran tornar-hi i completar els tràmits per a rebre l'acreditació definitiva.

Només vint-i-quatre hores després de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea a favor d'Oriol Junqueras, Puigdemont i Comín han estat reconeguts com a eurodiputats. Aquest passat dijous, la cambra ja els va comunicar que aixecava el veto que els impedia entrar als edificis dependents del Parlament Europeu, i avui el Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha anul·lat la decisió que tècnicament els impedia de ser eurodiputats.

A la sortida, Puigdemont i Comín han mostrat eufòricament l'acreditació davant els mitjans. «Són els ciutadans els qui donen les acreditacions d’eurodiputats, i no els jutges i els estats. Ens van votar més d'un milió de persones i quan et vota tanta gent, la conseqüència indiscutible és aquesta. Han tardat sis mesos, però som aquí», ha dit Puigdemont. Tots dos assistiran al pròxim ple, que es farà el 13 de gener a Estrasburg.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.