Setmanari d'informació local - 138 anys

Un article de Fulgencio Coll on proposa que Sánchez sigui jutjat per traïció, provoca estupor a l'opinió pública espanyola

35587

Un article signat pel general retirat Fulgencio Coll Bucher, actual portaveu del partit d'extrema dreta Vox a l'Ajuntament de Palma, ha provocat que els principals mitjans de comunicació espanyols i també alguns de catalans, hagin mostrat el seu estupor pel que hi diu el militar feixista.

En l'article fa afirmacions com que «Pedro Sánchez és un problema per a la seguretat nacional» i demana que «els poders de l'Estat no han de permetre que el president del Govern en funcions posi impunement en perill la legitimitat institucional de l'Estat o negociï una reforma de l'Estat de contingut i abast desconeguts […] per a fer fallida l'ordre constitucional. I aquest és un comportament que ni és legítim ni es pot consentir d'un president del Govern».

En el seu article, Coll arriba a qüestionar la legitimitat de l'actual representació política del Congrés que debatrà la investidura de Pedro Sánchez, al·legant que «un nombre desproporcionat de partits amb representació afecta la legitimitat» o que «un sistema de partits caduca quan el seu reemplaçament no és consensuat», per la qual cosa proposa aplicar un percentatge mínim de vots a nivell nacional per a entrar en el Congrés i qüestiona la legalitat dels partits independentistes catalans.
«Espanya està políticament malalta des de fa anys», diu. I situa l'origen de la malaltia en l'arribada de José Luis Rodríguez Zapatero a la Moncloa en 2004. «Amb Rodríguez Zapatero es va obrir una època de polítics de segona generació, que confonen la política amb la tècnica electoral, la frivolitat amb una cosa consubstancial a l'acció de govern, l'obsolescència ideològica com a base del pensament polític».

Les seves majors crítiques es dirigeixen a Pedro Sánchez, a qui acusa de «confondre una situació d'insurrecció organitzada amb una pertorbació de l'ordre públic» i recorda que l'article 102 de la Constitució permet que, a iniciativa de la quarta part dels diputats i per majoria absoluta del Congrés, el president del govern espanyol sigui acusat davant la Sala Segona del Suprem «per traïció o qualsevol altre delicte contra la seguretat de l'Estat».

Després d'assegurar que el major problema d'Espanya és «que la conducta d'una persona posi impunement en perill la legitimitat institucional de l'Estat», assegura que Pedro Sánchez «cerca una satisfacció personal sense reparar en què el mal institucional és evident, perquè negociarà una reforma de l'Estat de contingut i abast desconeguts amb una minoritària representació per a fer fallida l'ordre constitucional. I aquest és un comportament que no és legítim, ni es pot consentir, d'un president del Govern».

L'excap de l'Exèrcit demana als «partits constitucionalistes, inclòs el PSOE», que no facilitin la investidura de Sánchez, perquè el canvi de legislació, «per a complir les condicions dels sediciosos és més que una possibilitat» i afirma que «estam davant un problema de seguretat nacional».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.