Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Advocacia de l'Estat donarà suport a la sortida de Junqueras per a obtenir l'acta d'eurodiputat

35601

L'Advocacia de l'Estat demanarà al Tribunal Suprem que alliberi el vicepresident de la Generalitat exiliat Oriol Junqueras, segons ha avançat el diari espanyol ABC, perquè pugui acudir al Parlament Europeu per a obtenir la seva acta d'eurodiputat. Cal recordar que ERC ha demanat a l'Executiu espanyol un «gest» com a condició perquè tirar endavant la investidura de Pedro Sánchez.

En l'escrit que l'Advocacia de l'Estat remetrà al Tribunal Suprem pròximament, l'Advocacia de l'Estat abandonarà el criteri mantengut per la Fiscalia emparant-se en la resolució del Tribunal de Justícia de la Unió Europea. Luxemburg assenyalar la setmana passada que Junqueras tenia immunitat des del moment en què va ser proclamat candidat electe després de les europees del 27 de maig sense necessitat de completar més tràmits davant la Junta Electoral Central.

Aquests darrers dies, mentre dirigents del PSOE han urgit tancar un pacte abans de final d'any, ERC ha insistit que l'acord per a facilitar la investidura seria més difícil si l'Advocat de l'Estat no demanava la posada en llibertat d'Oriol Junqueras després de la sentència europea que li atorga immunitat parlamentària. ERC va anunciar dijous passat que no tornaria a reunir-se amb els representants del PSOE fins a conèixer el pronunciament de l'Advocacia de l'Estat sobre la sentència europea.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.