Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB reclama al Govern «responsabilitat de conservar» Cala Figuera

35625

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha recordat aquest dimarts al Govern la seva «responsabilitat de conservar» la zona natural de Cala Figuera, després de la compra per part d'un grup d'intermediació d'actius de la finca de Can Trujillo, situada dins de diferents àrees de protecció (ANEI, LIC i ZEPA).

El grup ecologista considera que la compra és un «moviment clarament especulatiu» (hauria estat comprada per més d'11 milions d'euros, assenyalen) i «indica que la protecció de la zona és relativa, i que encara es troba dins del mercat immobiliari».

Des del GOB han destacat que fa uns mesos es varen reunir amb la Conselleria de Medi Ambient i Territori per a plantejar-li demandes de legislatura, entre les quals es va abordar la necessitat d'avançar cap a la declaració d'un parc natural en la zona de Cala Figuera.

Per al GOB, «els importants valors ecològics i paisatgístics de la zona», sumats «a l'important ús públic que necessita ordenar-se» apunten «a la figura de parc natural com l'instrument més adequat per a garantir la conservació i gaudi sostenible». A més, la zona limita amb el LIC marí de Cala Figuera, la Reserva Marina del Toro i la ZEPA Espai Marí del Ponent de Mallorca, per la qual cosa «es podria plantejar un espai natural marítim i terrestre amb una continuïtat ecològica evident».

Així, davant un «moviment especulatiu» que afecta la zona natural de Cala Figuera, el GOB recorda a Medi Ambient «la seva responsabilitat sobre la conservació de la zona», i insta a la Conselleria a «iniciar la corresponent tramitació» d'un Pla d'Ordenació de Recursos Naturals (PORN) «previ a la declaració d'un parc natural».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.