Setmanari d'informació local - 138 anys

Marta Vilalta: «Volem que la negociació amb el PSOE serveixi per activar la via política»

35627

La secretària general adjunta i portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha explicat que la formació està a l'expectativa de l'informe de l'Advocacia de l'Estat sobre la sentència del Tribunal de Justícia de la UE (TJUE) sobre la immunitat del seu líder empresonat, Oriol Junqueras, i, si avala la tesi dels republicans, tornaran a les negociacions, que estan pendents de «últimes concrecions» per a donar credibilitat al diàleg que ofereix el PSOE.

En una entrevista d'Europa Press, ha assegurat que en les negociacions han anat avançant en l'acord reconeixent que hi ha un conflicte polític i que s'ha de resoldre mitjançant el diàleg a través d'una eina (una mesa de diàleg) en la qual els republicans demanen que es pugui parlar de tot, que els governs parlin d'igual a igual, que tengui un calendari i unes garanties del compliment dels acords.

«El que queda, més enllà d'acabar de concretar alguna qüestió en la definició de la mateixa mesa, és fer creïble que serà útil per a activar aquesta via política. Nosaltres creiem que ho és, volem que ho sigui, que sigui útil per a tota la ciutadania i estem en la concreció que veritablement sigui l'instrument que totes les parts vegem com a útil», ha concretat.

«Això és el més important: com fer creïble que aquesta mesa de negociació (sense ser ingenus i sent escèptics, però sense renunciar a l'oportunitat que ens dóna aquesta mesa) la fem real i útil; una eina que creguem necessària».

Els republicans varen celebrar el dissabte el seu congrés en el qual varen aprovar la seva ponència política que dibuixa el full de ruta d'ERC en el qual situen diverses maneres de celebrar un referèndum i Vilalta insisteix que aquesta idea és «compatible» amb la negociació amb el PSOE, ja que un dels punts que ha de tenir aquesta taula de diàleg és que es pugui parlar de tot.

Alternatives a ERC

Preguntada per si creu que el PSOE tenen alternatives si no aconsegueixen l'aval republicà, ha explicat: «No veiem als partits de dretes ni d'extrema dreta disposats a facilitar una investidura ni veiem a Sánchez amb la intenció de pactar ara amb les dretes».

«De fet, per això nosaltres veiem aquesta oportunitat per a poder fer valer la força de les urnes de les últimes eleccions i traduir aquells vots , traduir la confiança que ens ha donat la ciutadania, en algun resultat», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.