Setmanari d'informació local - 138 anys

Cinc línies de les noves concessions del TIB seran cobertes amb vehicles elèctrics o híbrids

35771

Un total de cinc línies de les noves concessions del transport públic interurbà (TIB), que començarà a funcionar a l'octubre, seran cobertes per vehicles elèctrics o híbrids. Segons ha informat la Conselleria de Mobilitat i Habitatge aquest divendres, el nou servei comptarà amb una flota cent per cent renovada, amb 220 busos nous.

Del total de nous busos, ha explicat, 216 funcionaran a través de combustible alternatiu al dièsel, la qual cosa representa el 98 per cent de vehicles no contaminants. En concret, 198 seran de Gas natural comprimit i 18 busos de propulsió elèctrica. Només quatre, el dos per cent, seran microbusos dièsel Euro VI.

En aquest sentit, segons ha informat la Conselleria, set busos elèctrics cobriran la línia suburbana Alcúdia-Can Picafort i dos més faran el servei de la línia Alcúdia-Alcanada a l'estiu i la línia Pòrtol- Es Figueral a l'hivern. Mentrestant, cinc busos híbrids-elèctrics realitzaran la línia que uneix Santa Ponça amb Cas Català i està previst que quatre més estiguin en la línia Portocristo-Cala Bona.

La càrrega dels nous busos de GNC, segons la Conselleria, es farà en noves benzineres que estaran en les cotxeres de les noves concessions. Per part seva, els busos híbrids-elèctrics podran fer les seves càrregues en els pantògrafs situats per exemple en Cas Català i a Santa Ponça.

Capacitat i acessibilitat

D'altra banda, la Conselleria de Mobilitat i Habitatge ha informat que la capacitat dels busos del TIB s'incrementarà, passant de vehicles de 12 metres a vehicles de 15 i 18 metres en les línies de més demanda. També es podrà disposar, ha destacat, de la informació de l'ocupació «en temps real» per a així poder resoldre en el moment situacions d'una altra ocupació amb el reforç «immediat» de la línia.

Quant al tema de l'accessibilitat, els nous busos estaran «més adaptats» segons ha informat Mobilitat i Habitatge. Amb aquest objectiu, el 68,6% de la nova flota seran busos de pis sota tant en la primera com en la segona porta. A més, es reforçarà la senyalització interior amb pantalles i megafonia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.