Setmanari d'informació local - 138 anys

March assegura que l'avantprojecte de Llei d'Educació entén el català com a «llengua fonamental»

35891

El conseller d'Educació, Universitat i Recerca, Martí March, ha assegurat que l'avantprojecte de Llei d'Educació entén el català com a «llengua fonamental» en l'aprenentatge i ha advocat per una competència «plena» en la llengua pròpia de les Balears i també en la castellana, a més de «coneixements importants» en una llengua estrangera com, per exemple, l'anglès.

En aquest sentit, ha proposat que, dins d'aquest plantejament, cada centre educatiu «faci el seu propi projecte lingüístic». «A partir d'aquí, volem treballar amb aportacions. La llengua té certa visceralitat però volem racionalitzar-la, ja que és un element de comunicació, no de confrontació», ha afegit.

Així s'ha expressat en declaracions als mitjans el conseller, després de començar aquest dijous la ronda de contactes per a presentar l'avantprojecte de la Llei d'Educació als diferents col·lectius de l'àmbit de l'educació. S'ha dut a terme la Mesa de l'Ensenyament Privat Concertat i a la Mesa de diàleg amb directors de centres. March ha recordat que comença «un camí» amb recorregut fins a setembre-octubre de 2021, quan està previst que s'aprovi la Llei. Durant aquest ha considerat que «hi ha molt de temps per a parlar, consensuar i, fins i tot, acordar discrepàncies».

La primera la Mesa d'aquest dijous ha comptat amb l'assistència de representants d'Escola Catòlica, Confederació Espanyola de Centres d'Ensenyament (CECE), Unió de Cooperatives d'Ensenyament, la Federació d'Escoles Infantils de la Petita i mitjana empresa de les Balears (Feipimeb) i els sindicats FSIE, CCOO, STEI, FE-UGT i ÚS. La segona s'ha celebrat aquest dijous horabaixa, amb la Mesa de diàleg amb directors dels centres educatius amb l'assistència els representants de secundària i de primària de Mallorca, Menorca i Eivissa, dels centres d'adults de Balears (ADAIB), d'Escola Catòlica, de CECE, de les Cooperatives d'Ensenyament i de Feipimeb.

Està previst que la setmana vinent se celebri una Mesa Sectorial d'Educació per a presentar l'Avantprojecte de Llei d'Educació com a únic punt de l'ordre del dia. D'altra banda, March ha explicat que hi ha punts de l'avantprojecte de Llei d'Educació «es contradiu» amb la LOMCE, si bé ha matisat que «sintonitza» amb el projecte de llei d'Educació del president del Govern, Pedro Sánchez.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.