Setmanari d'informació local - 138 anys

ERC demana al president de l'Eurocambra que protegeixi la immunitat de Junqueras

35897

ERC ha demanat al president del Parlament Europeu, David Sassoli, que protegeixi la immunitat d'Oriol Junqueras després de la decisió de la sala penal del Tribunal Suprem de mantenir-lo empresonat, no permetre que exerceixi com a eurodiputat ni demanar el suplicatori que correspondria a l'Europarlament, contravenint la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

El coordinador nacional del partit, Pere Aragonès, també ha avançat que presentaran un recurs de súplica al Suprem i activaran totes les vies judicials per a defensar-se, recorrent si cal també davant dels tribunals europeus. Aragonès ha assegurat que encara queda alguna escletxa perquè Junqueras pugui ser dilluns al ple de l'Europarlament a Estrasburg, on ja hi seran Carles Puigdemont i Toni Comín com a eurodiputats. De fet, no ha descartat que presentin un recurs al TJUE per l'incompliment de la sentència amb mesures cautelars.

ERC ha assegurat que seguirà tots els camins «viables o transitables», confiant en l'estratègia de defensa de Junqueras, i ha descartat que el govern s'empari en la sentència del TJUE per a permetre que dilluns Junqueras sigui a l'eurocambra.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.