Setmanari d'informació local - 138 anys

March aposta per acordar els romanents pressupostaris amb els centres arran del malestar que ha generat

35981

El conseller d'Educació, Universitat i Recerca, Martí March, s'ha mostrat aquest dilluns conscient que «hi ha malestar entre els centres educatius» pels romanents pressupostaris (diners que tenen en els seus comptes i que no s'han gastat), i ha reconegut la necessitat «d'acordar amb els centres quins romanents han de tenir i pactar unes regles del joc».

El conseller ha convocat als representants de les associacions de directors de primària, secundària i adults dimecres que ve per a tractar aquest assumpte, segons ha informat la Conselleria. Amb aquesta reunió March vol aclarir els dubtes dels directors i establir una via consensuada amb els centres per a reduir els romanents. També es reunirà amb les associacions de pares i mares.

«Som conscients que hi ha malestar entre els centres educatius», ha apuntat el conseller després de la reunió de la Mesa Sectorial d'Educació. El conseller ha insistit que «no s'ha tocat cap romanent de cap centre», i que el que s'ha fet és modificar les aportacions per a 2020. Així, segons ha indicat, «hi ha 165 centres que no han vist modificada la seva aportació de 2020, ja que tenien romanents adequats», és a dir, com a màxim el 110 per cent de la seva assignació anual com a sobrant.

La resta, que tenen més d'aquest percentatge com a romanents, són 215 centres que han tengut algun tipus de modificació a l'aportació que els correspon enguany. Així, March ha defensat que «no és veritat que els centres no puguin assumir les despeses que els corresponen com la calefacció», i ha remarcat que «no és sostenible pressupostàriament que hi hagi centres amb molt de romanent i que aquest es vagi incrementat any rere any» March ha reconegut la necessitat «d'acordar amb els centres quins romanents s'han de tenir». «Volem pactar unes regles del joc i que aquests doblers s'utilitzin per a millorar les infraestructures i serveis dels centres», ha incidit.

Cal recordar que la Llei de pressupostos de la Comunitat per a 2020 ha incorporat una modificació per la qual l'import dels romanents dels col·legis dels anys anteriors (que ascendeix a 20 milions en total) s'ha d'incorporar, si s'escau, a l'exercici corrent i, per això, l'assignació designada podria reduir-se. Segons el Govern, els centres que es veuen afectats pel límit màxim (66%) són, en majoria, centres que acumulen un romanent que duplica o fins i tot triplica l'assignació que van rebre en 2019. En total, una vegada fets aquests càlculs, en 2020 es destinen 8,7 milions d'euros al funcionament dels centres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.