Setmanari d'informació local - 138 anys

Formentera remet al Govern les al·legacions per a desestimar la instal·lació d'un Parc Fotovoltaic a La Mola

35999

El Consell Insular de Formentera, a través de les àrees de Territori, Medi Ambient i Agricultura, ha remès al Govern un escrit d'al·legacions que desestima la instal·lació del Parc Fotovoltaic Posidònia a La Mola.

Segons ha informat la institució, aquest escrit d'al·legacions inclou dos informes vinculants negatius, per part de Territori i Agricultura, per no complir el projecte amb la legislació insular i balear vigent.

L'administració insular s'ha mostrat a favor de la implantació de les energies a l'Illa, però vol fer-ho de manera planificada. Per això, està treballant en el desenvolupament del Pla especial regulador de la implantació d'instal·lacions energètiques de Formentera.

L'informe dels serveis tècnics d'Agricultura assenyala que la instal·lació del parc compromet «l'alt valor fèrtil i productiu» de la finca i suposaria l'alteració dels sistemes de drenatge tradicionals, contravenint la Llei 3/2019, de 31 de gener.

Segons ha destacat, el parc es projecta en una zona tipificada com a Àrea d'interès agrari i, per tant, ha de ser regulada i delimitada. El Consell ha explicat a més que el Pla especial determinarà les tecnologies i els espais més idonis per a desenvolupar les energies netes.

En cas contrari, la implementació d'energies renovables es realitzaria de manera discrecional per part de les empreses privades, que decidirien les tecnologies i espais a usar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.