Setmanari d'informació local - 138 anys

El Moviment Feminista exigeix una «investigació exhaustiva» dels casos d'explotació sexual de menors tutelades

36103
El Moviment Feminista exigeix una «investigació exhaustiva» dels casos d'explotació sexual de menors tutelades. | dbalears/Arxiu

El Moviment Feminista de Mallorca (MFM) ha exigit «una investigació exhaustiva» dels casos d'explotació sexual de menors tutelades. Segons el Moviment, «l'explotació sexual de menors és un atemptat contra els drets fonamentals de les nines i nins, un tipus de violació invisible que ha de fer botar totes les alarmes».

En aquest sentit, el Moviment considera que cal una «assumpció de totes les responsabilitats que corresponguin per part de totes les institucions implicades. Insistim en la necessitat d'un treball en xarxa de les institucions que intervenen en la protecció de les menors i insistim també en l'impacte negatiu que té la manca de recursos que denuncien les treballadores de l'àmbit».

Així mateix, el Moviment reclama que «es posin a disposició tots els mitjans necessaris dirigits a la recuperació de les menors introduïdes en un sistema prostitucional que existeix, recordem-ho, perquè hi ha demanda. Una demanda que, com veim, el sistema patriarcal legitima silenciant la gran responsabilitat dels abusadors i pederastes que anul·len la voluntat de joves amb contextos complicats per satisfer els propis desitjos».

«No oblidem que estam parlant de menors, algunes amb una edat per sota del límit legal pel que fa al consentiment. Ni oblidem tampoc que aquesta no és més que una altra forma de violència masclista. Per tot això, convidam a posar el focus en el consumidor de prostitució i explotador sexual com a autèntic desencadenant de tot el sistema», ha assegurat el MFM.

El Moviment demana, per altra banda, «que els mitjans de comunicació facin un exercici de responsabilitat a l'hora de transmetre informació relativa a menors d'edat. Demanam que no se'ls exposi innecessàriament, que se'n protegeixi la intimitat i que se n'informi amb perspectiva i no des de l'anècdota. Estam convençudes que l'espectacularització a partir d'informacions tan greus i sensibles ens degrada com a societat».

En aquest sentit, volen alertar de «l'estigmatització a la qual s'estan veient sotmeses les menors sota tutela. Que quedi clar: rebutjam qualsevol intent de culpabilitzar o responsabilitzar les víctimes i des del Moviment Feminista de Mallorca continuarem fent feina per denunciar l'enorme injustícia que això suposa».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.