Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol: «Andalusia té més problemes per a captar personal sanitari que les Balears, per tant la llengua no és un problema»

36163

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha destacat aquest dimarts a Madrid que el coneixement del català no és un problema per al personal de la sanitat pública de les Illes i ha defensat el decret autonòmic sobre coneixement de la llengua que va recórrer el sindicat CSIF i ha anul·lat el Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB).

A l'Executive Fòrum, ha explicat que el decret no imposa el coneixement del català per a aprovar l'oposició sinó que exigeix ​​acreditar un nivell un pic transcorreguts dos anys a la plaça per a poder després accedir a la carrera professional i, per tant, a millores econòmiques.

Armengol ha subratllat que a l'arxipèlag balear mai no hi ha hagut un problema lingüístic i que no ho és tampoc per a la contractació de metges o infermeres. «Andalusia té més problemes per a captar personal sanitari que les Balears, per tant la llengua no és un problema», ha explicat.

A més, ha indicat que, per cada metge que va deixar les Balears en la passada legislatura, en varen arribar vuit, i que la majoria dels quals se'n va anar tenien problemes per a trobar habitatge, molt car a les Balears i una de les principals dificultats per als residents.

Armengol ha defensat que sigui necessari tenir cert nivell de català si es treballa en els serveis sanitaris perquè és la llengua pròpia en què s'expressen molts ciutadans de les Balears, especialment en un moment difícil com pot ser anar a metge. «És un dret lingüístic que cal garantir des de l'administració pública», ha dit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.