Setmanari d'informació local - 138 anys

L’assemblea de l’IES Can Peu Blanc de sa Pobla emet un manifest de rebuig a la visita de l'extrema dreta

36187

L’assemblea de l’IES Can Peu Blanc de sa Pobla ha emès un manifest mitjançant el qual ha volgut mostrar «el seu rebuig a la visita programada per al proper divendres, dia 24 de gener, dels parlamentaris de VOX al nostre centre escolar».

Segons argumenten, aquestes visites cerquen «generar crispació i enfrontament entre la comunitat educativa, intimidar per enèsima vegada el col·lectiu docent i intentar invalidar continguts dels diferents projectes educatius del centre».

Al manifest, descriuen com el partit d’extrema dreta VOX afua els seus comissaris polítics «contra aspectes que volen fora de les aules com l’educació afectiva i sexual, la coeducació, la igualtat de gènere, la memòria històrica i, el que és el tema estrella en aquesta terra, l’aprenentatge, respecte i consolidació de la llengua pròpia i també oficial que no és altra que la catalana». També descriuen com «inaudita, indignant i inconcebible» la presència de l’extrema dreta i del feixisme que representen dins les aules, a més de la fiscalització que es pretén exercir també amb aquestes visites.

Tot i haver-hi un suposat empar legal en el reglament parlamentari, l’assemblea del centre se sent «decebuda» amb la postura de la Conselleria en permetre aquest tipus d’actes, els quals «en cap cas van encaminats cap a la millora educativa, sinó a posar en dubte la professionalitat i dedicació dels treballadors i directius dels centre».

Finalment, denuncien la «ingerència política i la campanya de desprestigi» vers la seva feina i recorda que «ja existeix el departament d’inspecció educativa per vetllar pel compliment de la normativa i currículums vigents».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.