Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern posa el focus en el turisme espanyol i la «diversificació turística» a Fitur

36211

Les Balears han inaugurat aquest dimecres la seva participació a la Fira Internacional de Turisme de Madrid (Fitur) amb la presentació de l'estratègia turística de les Balears que, entre altres aspectes, ha posat el focus en el turisme espanyol i en la «diversificació del producte turístic» més enllà del sol i platja.

Durant la presentació, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha destacat que el mercat espanyol és el tercer en importància, només per darrere de l'alemany i el britànic, afegint que «només en les últimes tres temporades turístiques s'han recuperat més de 400.000 turistes nacionals que es varen perdre durant la crisi».

«Fins al punt que a Balears rep un 40 per cent més de visitants espanyols que en els primers anys de recessió econòmica, dels 1,99 milions que varen arribar en 2013 s'ha passat als més de 2,65 milions amb els quals es tancarà 2019», ha explicat conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela.

Per això, a través de la campanya 'Acosta't', basada en la proximitat de la destinació des de qualsevol punt de la geografia nacional, aprofitaran per a acostar-se al mercat espanyol. D'altra banda, tant Armengol com Negueruela han destacat durant la seva intervenció que la desestacionalització i la sostenibilitat turística, que representen «els eixos centrals» de la participació de les Balears en la nova edició Fitur.

Armengol i Negueruela han explicat que l'estratègia de la destinació «passa no sols per posicionar-se com una destinació de sol i platja sinó per potenciar els nous productes turístics que promouen les visites a les illes més enllà dels mesos d'estiu». Així, els Segments Estratègics Turístics (SET) representen el «màxim exponent» d'aquest canvi de model; les activitats vinculades a la cultura, a l'esport, a l'ecoturisme, la gastronomia, el luxe, el turisme actiu, el turisme de salut i benestar i MICE permeten la seva pràctica durant tot l'any, «la qual cosa suposa un reclam perfecte per a desestacionalitzar el turisme».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.