Setmanari d'informació local - 138 anys

Demanen modificar la Llei Montoro per poder utilitzar el romanent municipal en cas d'emergència

36383

La Federació d'Entitats Locals de les Balears (Felib) ha celebrat aquest dimecres el seu primer consell executiu ordinari de 2020 en el qual ha decidit demanar a la Federació Espanyola de Municipis (FEMP) que insti al Govern espanyol a modificar la Llei d'Estabilitat Pressupostària -la coneguda com a Llei Montoro- perquè es puguin utilitzar els romanents que cada ajuntament té en el banc per superàvit quan es produeixi un cas d'emergència.

Segons han dit després del consell, el pas de la tempesta 'Gloria' ha estat «l'últim exemple» que, davant un fenomen meteorològic extraordinari, els ajuntaments han de fer esforços econòmics no prevists en els seus comptes per a pal·liar els seus efectes.

Per aquest motiu, els representants municipals han acordat demanar una modificació de la llei quan hi hagi emergències. El president de la Felib, Antoni Salas, ha dit que «la llei no es derogarà però sí que és viable proposar mesures concretes, que són justes, per a modificar-la». «El que no pot ser és tenir doblers estant en dèficit zero i que no es pugui utilitzar perquè els comptes dels ajuntaments serveixen per a maquillar el dèficit estatal», ha asseverat.

Segons ha admès el president, la Felib ha reconegut que si bé quan es va aprovar la Llei Montoro va aportar sostenibilitat als comptes, ara el consell considera de manera unànime que està desfasada. «Si els comptes estan sanejats hem de poder invertir el romanent en casos d'emergència», ha dit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.