Setmanari d'informació local - 138 anys

Noguera (MÉS): «L'ampliació de l'aeroport suposa més massificació i més contaminació»

36455
Noguera i Truyol han comparegut aquest dissabte davant els mitjans de comunicació. | MÉS per Mallorca

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha expressat aquest dissabte el «no» de la formació a l'ampliació de Son Sant Joan perquè «és sinònim de més avions i més cotxes», la qual cosa «suposarà més massificació i més contaminació».

Segons ha informat Noguera en una roda de premsa acompanyat per Neus Truyol, el projecte contempla una ampliació de l'aparcament de cotxes privats. «L'Aeroport no pot plantejar més aparcaments i incentivar l'ús del vehicle privat per accedir-h a aquestes instal·lacions, sinó que ha d'invertir en transport públic, per exemple amb el Tramvia o facilitant la connectivitat amb bus des de la part forana», ha dit Noguera.

En aquest context ha recordat els 200 milions d'euros de beneficis anuals que genera Son Sant Joan i la nul·la inversió en millorar el seu entorn. «L'aeroport de Palma ha de resoldre tota la mobilitat que genera com a infraestructura. És corresponsable i ha de definir estratègies per reduir l'ús del vehicle privat».

A banda del «problemes de mobilitat» que generarà l'ampliació de l'aeroport, Noguera s'ha oposat a incrementar el trànsit aeri. Per això, MÉS per Mallorca presentarà les al·legacions oportunes per «impedir una ampliació que només generarà massificació i contaminació». De moment MÉS reclama una nova avaluació ambiental.

Així, Neus Truyol ha recordat que «actualment en declaració d'emergència climàtica a l'estat, massificació turística i la petjada ecològica que suposa, s'ha de fer un nou Pla Director que s'ajusti a les necessitats de mobilitat dels residents insulars i el decreixement en trànsit turístic i impactes a l'entorn». Truyol ha recordat que el pla director de l'Aeroport de Palma és del 2001, amb avaluació ambiental dels anys 90. «És evident que el context social, ambiental i econòmic ha canviat radicalment. Per això consideram que, tot i la vigència legal, és necessària una nova avaluació ambiental per desenvolupar els projectes» ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.