Setmanari d'informació local - 138 anys

Clara Ponsatí recull l'acreditació com a eurodiputada

36541

La consellera Clara Ponsatí ha fet aquest dimecres els tràmits per acreditar-se com a eurodiputada al Parlament Europeu. Ponsatí ho ha fet acompanyada del president de la Generalitat a l'exili Carles Puigdemont i del conseller Toni Comín, que ara fa un mes varen enllestir també els tràmits per a poder-se acreditar com a eurodiputats.

En el cas de Ponsatí, el jutge del Tribunal Suprem espanyol Pablo Llarena ha demanat al Parlament Europeu el suplicatori per a poder-li retirar la immunitat. Aquesta immunitat, tant en el seu cas com en el de Puigdemont i Comín, fa que no puguin ser detenguts a tota la Unió Europea, excepte d'Espanya, que els vulnera aquesta prerrogativa.

Llarena demana el suplicatori a l'eurocambra per retirar-li la immunitat i, paradoxalment, també demana al Regne Unit que continuï el procés d'extradició contra ella perquè considera que, arran del Brexit, la consellera ja no té immunitat a Escòcia. «És un suplicatori especial i peculiar perquè la causa criminal contra nosaltres a Espanya és una causa política, i no fruit d’una investigació criminal normal, i així ho enfocarem», ha declarat Ponsatí davant la seu del Parlament Europeu. «S’han vulnerat els drets civil i els drets humans no tan sols nostres, sinó de milers de catalans».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.