Setmanari d'informació local - 138 anys

El camí perimetral del bosc de Bellver ja suma més de dos quilòmetres

36591

El camí perimetral del Bosc de Bellver ja aconsegueix els dos quilòmetres amb la tercera fase de les obres, pressupostada en 261.490 euros, que permeten sumar 405 metres més al traçat. Les obres estaran llestes en dos mesos. El batle de Palma, José Hila, la regidora d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor i el coordinador general de l'àrea, Luis Sureda han visitat aquest divendres les obres.

La infraestructura completa crearà un anell d'itineraris entorn del bosc de 6.823 metres lineals que aprofiten el traçat de camins existent. El camí perimetral també permetrà que puguin passar vehicles d'emergències per a preservar el bosc i també que els senderistes «puguin gaudir de la naturalesa sense perjudicar-la», com ha recalcat el batle.

Hila també ha destacat l'aposta per la sostenibilitat en aquest bosc, un pulmó verd per a la ciutat, i ha recordat que enguany han plantat 690 arbres en el marc de la campanya de reforestació anual. El batle ha afegit que amb els gairebé 300 arbres que es plantaran en altres zones ja sumaran un miler, però l'objectiu és aconseguir els 10.000. «El bosc ha sofert aquests anys i aquests camins ens ajudaran a la conservació del bosc, i també al fet que la gent de Palma descobreixi noves zones de Palma», ha remarcat.

La tercera fase del camí perimetral va ser adjudicada a l'empresa Peñón Chapado SL. Es tracta del tram que uneix la fase II, ja executada i que discorre més pròxima a sa Teulera, amb la zona de Gènova. En aquest cas discorre per un camí ja existent amb una orografia amb pendents molt pronunciades.

Al llarg de tot el traçat hi ha delimitacions laterals per a impedir que els usuaris puguin sortir del camí, amb l'objectiu de protegir les zones naturals adjacents. La meitat de la inversió d'aquesta obra prové dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional Feder, en el marc del Programa Operatiu de Creixement Sostenible 2014-2020, desenvolupat dins de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat Pla Litoral de Ponent de Palma (EDUS-PLP).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.