Setmanari d'informació local - 138 anys

Yllanes, satisfet que la futura Llei estatal de Canvi Climàtic permeti prohibir el dièsel el 2050

36663

El vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, s'ha mostrat aquest dimarts satisfet pel fet que l'esborrany de la futura Llei estatal de Canvi Climàtic permeti prohibir la circulació de vehicles dièsel de nova matriculació l'any 2025, tal com regula la normativa autonòmica.

El Govern va arribar a un acord amb el Govern espanyol per a evitar que la seva Llei arribés al Tribunal Constitucional (TC) i es va comprometre a suspendre la disposició addicional tercera, que inclou la limitació del dièsel, mentre s'està a l'espera de l'aprovació de la Llei espanyola de canvi climàtic que així ho defensi.

«Ja ho havíem dit, la suspensió del calendari no significava renunciar a l'aplicació de la Llei», ha dit Yllanes en declaracions en els passadissos del Parlament, afegint que «ara la posició del Govern es veurà reforçada».

Així mateix, el vicepresident ha explicat que la futura llei nacional és, en aquests moments, un esborrany i «teòricament s'ha parlat d'un termini de 100 dies per a la seva tramitació parlamentària». «És una prioritat del Govern», ha assegurat Yllanes.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.