Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

De la Concha reclama a Madrid «justícia» en la cadena alimentària i que es reconegui la insularitat

36705

La consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació Mae de Concha, ha reclamat aquest dimecres a Madrid «justícia» per a lluitar contra la distribució desigual del valor de la cadena alimentària davant la «preocupant situació» del camp en el territori i, així mateix, ha exigit el reconeixement dels costos afegits de la insularitat.

Així ho ha expressat durant la reunió extraordinària convocada pel ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, amb tots els seus homòlegs en el Ministeri, amb motiu de les mobilitzacions protagonitzades pel sector agroalimentari en tot el país en les últimes setmanes.

De la Concha ha valorat la trobada com un fet «molt positiu», i ha afegit que es necessiten «moltes mesures i la col·laboració de molts d'actors» però que es va «en la bona direcció».

En el transcurs de la reunió, la consellera ha alertat de la situació de la cadena alimentària i ha demanat «valentia» per a prendre les «mesures adequades» perquè aquesta situació canviï i s'obtenguin uns preus justos, sobretot amb la venda a pèrdues i a resultes, que De la Concha ha dit que «no es poden permetre».

La consellera ha expressat que precisament es va crear la Direcció General de Polítiques per a la Sobirania Alimentària a les Balears per a lluitar contra aquests problemes derivats de la cadena alimentària, i ha explicat que s'està treballant en un estudi de preus «per a veure en quins punts de la cadena es multipliquen els preus que reben els productors, i que després paguen els consumidors un 300, 500 o 700 per cent més cars».

D'altra banda, la consellera també ha recordat la situació «especial i encara més agreujant» que hi ha a les Balears, on a més de patir aquesta situació, els productors del sector assumeixen els sobrecostos provocats per la insularitat.

En aquest punt, des de la Conselleria han recordat que segueixen els contactes amb el Ministeri per a introduir el reconeixement del fet insular que tenen les Illes en el Pla Nacional Estratègic, que ha de presentar Espanya a Brussel·les per a la negociació de la futura Política Agrària Comuna (PAC), que entrarà en vigor a partir del 2021. Els agricultors de les Balears es troben per sota de la mitjana espanyola d'11.805 euros anuals, amb 9.760 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.