Setmanari d'informació local - 138 anys

Vox proposa que s'examini de llengua castellana tots els ciutadans de l'Estat espanyol

També demanen que no es pugui obligar un funcionari a conèixer o utilitzar una llengua diferent al castellà

36781

Vox vol garantir l''obligació' de tots els espanyols de conèixer el castellà i per a això ha demanat en el Congrés la realització de proves de nivell que l'acreditin, «especialment en els territoris que comptin amb una altra llengua cooficial».

El partit liderat per Santiago Abascal ha portat aquest debat al Ple del Congrés amb una proposició no de llei signada per la secretària general del grup parlamentari, Macarena Olona, i el diputat per Alacant Eduardo Luis Ruiz.

Vox vol aconseguir el suport de la majoria de la Cambra per a garantir l'«obligació de tots els espanyols» de conèixer el castellà, «mitjançant proves de nivell o altres mètodes d'ensenyament i d'avaluació oficials, especialment en els territoris que comptin amb una altra llengua cooficial».

També reclama al Govern que adopti les mesures necessàries per a garantir el dret a «viure plenament i a estudiar exclusivament en castellà en tot el territori nacional», així com a relacionar-se amb totes les Administracions en la llengua oficial de l'Estat.

Vox defensa que ha de garantir-se que el castellà sigui la llengua vehicular, de comunicació i de treball de totes les administracions, sense perjudici que es complementi amb la llengua cooficial en aquells territoris que la tenen.

En qualsevol cas, sosté que «en cap cas» es podrà obligar un funcionari a conèixer o utilitzar una llengua diferent al castellà ni conèixer la cooficial pot ser requisit per a accedir a una ocupació pública.

De la mateixa forma, reclama que tota comunicació de les administracions aparegui escrita en castellà amb forma i grandària que, si més no, siguin iguals a les de l'altra llengua cooficial. I el mateix exigeix per a qualsevol organització que rebi qualsevol tipus de subvenció o ajuda pública.

Per a assegurar el compliment d'aquests requisits Vox vol que el Govern inclogui una relació d'infraccions i sancions que permetin a l'Estat sancionar l'incompliment de la norma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.